Thursday, 26 January 2012

TAK SUKA -.-


Okay, aku nak share sikit jenis-jenis lelaki yang aku tak suka. Actually nak " DIA " baca, biar dia tahu & sedar sikit. Ehemmm!

First! Aku tak suka lelaki merokok. Eeeee! Kau rasa apa bila merokok ni? Kau tahu tak BERDOSA. Kau bahayakan nyawa kau. So kira kau membunuh diri kau slow-slow. Get it? Kenapa nak sakit? Kenapa carik penyakit? Aku tak faham -.- Bila ada masalah, tension sikit hisap rokok. Ehh serious, aku tak faham. Kenapa eh? Rokok tu, boleh berkata-kata eh? Dia boleh advice kau while kau dok sedut dia? Aduhhh! Nak kata kau tak belajar SCIENCE, belajarkan? Kau pun tahukan contain rokok apa. Kan?! Aku tahu yang kau tahu rokok ni bahaya but kenapa nak hisap jugak? Kenapa nak bahayakan nyawa sendiri. Eh dah tak sayang nyawa sendiri eh? Fikirlah kan? 

To Irfan " I tak bagi you hisap rokok first sebab I nak you sihat. I nak kahwin dengan orang yang sihat! I sayang you, I tak nak you bahayakan nyawa you. Tu jeeeee. Sebenarnya tak perlu pun, bila gaduh dengan I kena hisap rokok. Ehh fikirlah. Tension dengan I, carik rokok? Tah papekan tuh? You fikirlah sayang. Rokok ni bunuh you suatu hari nanti, datangkan masalah dekat you satu hari nanti. I tak tahu nak cakap macam mana bagi you sedar. Haihh susah sangat ke? Ni lagi satu, orang kata susah nak berhenti hisap rokok? Eh ye ke? Bila dah sakit, sesak nafas bagai tahu pulak nak berhenti. Okay jee, senang je? --' But bila dah sihat, hoho sambung hisap rokok balik. Tu yang KELAKAR. Ami cakap, you tak dengar. Haihhh cakap siapa you nak dengar? Pleaselah you, even tension janganlah carik rokok, cariklah benda lain. Haihhh peliss laaaaaaaaaaaaaaaaaa :'(

Second, jangan tinggal solat jumaat! Sumpah aku benci gila orang yang tinggal solat jumaat ni. Aku bila outing dengan member aku hari jumaat, bila nampak budak lelaki. Eeeeee sumpah bengang kot. Dengan tak malu keluar dengan GF, yang GF dia tu pun tak tegur BF dia pulak tu. Syokk je keluar, solat jumaat tinggal. Wakkluuu! Benci kot. Irfan kalau dia tak solat jumaat, memang gaduhlah kitaorang. Benda aku tak suka then benda tu dosa kan? Macam apa je kan tuu. Haihh, insaflah kay. Setahu aku, 3 kali tak pergi. Pintu syurga tutupkan? So fikir-fikirlah. 

Third, habisssssssss :D Aku paling tak suka lelaki yang hisap rokok then tak pergi seolat jumaat. Pergghh! Ini kalau nak jadi menantu Zulkifli, for sure kena reject! 

No comments:

Post a Comment