Wednesday, 7 March 2012

Kahwin awal, so?


Okay, pada pagi yang mulia ini saya ingin mengatakan bahawa kahwin awal tidak patut dipandang hina atau sebagainya. Aku tak fahamlah, kenapa bila orang yang muda bila mengatakan hasratnya yang mahu berkahwin. Jawapan kawan atau keluarga " Eee gatalnya " & " Awal lagi " -.- Habis, nak biarkan anak tuu terjebak dengan maksiat?

Ya Allah, orang tu punyalah nak elak daripada maksiat kenapa laaa dok fikir gatal, gatal -.- Apa salahnyakan? Tak dosa pun malah lagi murah rezeki kut. Tu laa, ikut zaman kan. Zaman dah maju, tunggu dah dapat kerja bagus baru nak kahwin. Itu lah WANITA. Umur pun dah 30 waktu tuu, memang anak pun kurang. Mana dunia nak maju. Haihhh fikirlah sendiri okay? 

Singkat fikirannya kalau fikir macam tu. Tolonglah -.- Haihhhh, tetapi kalau bagi lelaki. Kalau nak kahwin kena lah dah kerja okay? Nak sara keluarga. Awak tu ketua keluarga. Faham? Ngee sekian.

2 comments:

  1. yessza totally agree..whatever it is its Allah punye kerja. dah jodoh awal,,gatal is not the main point oke.ape salah if dah mampu.i mean mampu dalam Islam.n how the couple nak get tru their marriage tu cara mereka sendiri lah kan.so,,nak kawin?mampu?silakan.dont give a damn bout wat people think uols...ahaks!

    ReplyDelete
  2. Thats right naa :/ Diorang kena berfikiran terbukan. Haihhh

    ReplyDelete